Logo Lavis Detailing

Tesla lak met problemen? 

Bescherm je Tesla lak tegen problemen

Image

Je hebt het vast wel gelezen of misschien zelfs wel ervaren. Er wordt volgens het AD namelijk geklaagd over de lakschade van de nieuwe Tesla Model Y. Ook andere modellen zoals Tesla Model 3 hebben problemen met lak die loslaat. De lak van het laatstgenoemde model zou in sommige gevallen al binnen een jaar afbladderen. 

Als men hun auto wil retourneren, dreigt Tesla sancties op te leggen. In een clausule stelt de fabrikant in staat van kopers een jaar lang geen gelijkwaardige Tesla te leveren. 

Kan ik mijn nieuwe Tesla lak beschermen?

Als je net een nieuwe Tesla hebt aangeschaft, wil je uiteraard wel dat je lak er zo lang mogelijk goed uitziet. Het zou namelijk zonde zijn als je autolak snel bladert, toch? Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor je nieuwe Tesla. Genezen kan in dit geval namelijk erg prijzig uitvallen! Daarnaast heeft Tesla de zogenoemde clausule dat ze geen gelijkwaardige Tesla leveren.

Hoe kan ik mijn nieuwe Tesla lak het beste beschermen?

Je bent nieuwsgierig hoe je jouw Tesla kunt beschermen tegen het loslaten van de lak. Dit kan middels onze (keramische) coating. Deze beschermen niet alleen tegen bladeren, maar ook tegen invloeden van buitenaf. Hierbij kun je denken aan strooizout, UV stralen, chemicaliën en vogelpoep. Je kunt jouw Tesla beschermen tegen deze onzuiverheden door middel van een (keramische) coating. Een coating beschermt namelijk de lak tegen deze invloeden van buitenaf. 

Is een (keramische) coating een soort wax?

Nee, een keramische coating is een heel ander product dan een wax of sealant. Het verschil is dat een coating zich dieper en vaster in de poriën van de lak hecht. Een keramische coating gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die vele malen duurzamer is dan wax. Een coating gaat ook (veel) langer mee dan een wax. Daarnaast blijft jouw Tesla beter schoon en is deze ook makkelijker schoon te maken.

Een coating is toch alleen bedoeld om m’n Tesla er mooi uit te laten zien?

Juist en onjuist! Een coating is wel degelijk bedoeld om de lak van jouw Tesla er uit te zien. Dit is echter slechts een van de voordelen die het met zich meebrengt. Ook het onderhoud aan jouw auto wordt vergemakkelijkt met een coating.

Klinkt goed, zijn er nog meer voordelen?

Zeker. Een coating brengt nog meer voordelen met zich mee. Voor het gemak zal ik alle voordelen op een rijtje zetten:

  • Het helpt tegen het harden van jouw lak;
  • Een coating is vuil- en waterafstotend;
  • De lak zal een diepere glans krijgen;
  • Je auto is beter bestand tegen krasvorming;
  • Bescherming tegen uv-licht, chemicaliën, vogelpoep, strooizout enzovoort;
  • Blijvende beschermlaag tot wel zeven jaar of langer;
  • Je hoeft minder vaak je auto schoon te maken, omdat het vuil niet snel aan je lak hecht.

Dat zijn aardig wat voordelen, maar is het financieel wel waard?

Dit is een goede vraag. Het is eigenlijk een rekensom. Volgens Autoblog.nl heeft de aanjager van de rechtsgang, Jean-François Bellerose (eigenaar van een Model 3), geclaimd dat de lak binnen een jaar begon af te bladderen. Tesla gaf hem daarop geen garantie. Hierdoor ging hij naar een autospuiterij, die hem een prijsopgave van 4,738 dollar voorlegde. Dit is slechts een voorbeeld.  

Het kan ook zijn dat je een kras rijdt in jouw auto. Middels een coating is je auto beter beschermd tegen krasvorming. Krassen in jouw lak kunnen al snel oplopen in prijs. Daarnaast hoef je jouw auto minder vaak te wassen, omdat het vuil niet snel aan je lak hecht. Als je jouw Tesla goed wilt beschermen, is een keramische coating zeker te adviseren!

Ik wil mijn Tesla lak beschermen!

Wij hebben al wat Tesla-eigenaren enorm blij gemaakt door hun Tesla weer mooi te maken! Wil je weten wat wij voor jouw auto kunnen betekenen? Neem gerust even contact met mij op via 06 10282906. Je kunt ook ons contactformulier invullen.

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring