Logo Lavis Detailing

Nieuwe autolak beschermen?

Bescherm je autolak tegen beschadigingen en houd je auto langer mooi

Image

Je hebt net een (nieuwe) auto aangeschaft. Je wilt je nieuwe autolak natuurlijk zo lang mogelijk beschermen. Het zou namelijk zonde zijn als je autolak snel beschadigd, toch? Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor je nieuwe auto. Genezen kan in dit geval namelijk erg prijzig uitvallen! 

Hoe kan ik mijn nieuwe autolak het beste beschermen?

Je bent nieuwsgierig hoe je jouw auto het beste kunt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Invloeden zoals strooizout, UV stralen, chemicaliën en vogelpoep. Je kunt jouw auto beschermen tegen deze onzuiverheden door middel van een (keramische) coating. Een coating beschermt namelijk de lak tegen deze invloeden van buitenaf. 

Is een (keramische) coating een soort wax?

Nee, een keramische coating is een heel ander product dan een wax of sealant. Het verschil is dat een coating zich dieper en vaster in de poriën van de lak hecht. Een keramische coating gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die vele malen duurzamer is dan wax. Een coating gaat ook (veel) langer mee dan een wax. Daarnaast blijft jouw auto beter schoon en is deze ook makkelijker schoon te maken.

Een coating is toch alleen bedoeld om m’n auto er mooi uit te laten zien?

Juist en onjuist! Een coating is wel degelijk bedoeld om de lak van jouw auto er uit te zien. Dit is echter slechts een van de voordelen die het met zich meebrengt. Ook het onderhoud aan jouw auto wordt vergemakkelijkt met een coating.

Klinkt goed, zijn er nog meer voordelen?

Zeker. Een coating brengt nog meer voordelen met zich mee. Voor het gemak zal ik alle voordelen op een rijtje zetten:

  • Een coating is vuil- en waterafstotend;
  • De lak zal een diepere glans krijgen;
  • Je auto is beter bestand tegen krasvorming;
  • Bescherming tegen uv-licht, chemicaliën, vogelpoep, strooizout enzovoort;
  • Blijvende beschermlaag tot wel zeven jaar of langer;
  • Je hoeft minder vaak je auto schoon te maken, omdat het vuil niet snel aan je lak hecht.

Dat zijn aardig wat voordelen, maar is het financieel wel waard?

Dit is een goede vraag. Het is eigenlijk een rekensom. Stel je voor je rijdt een dikke kras in jouw auto. Middels een coating is je auto beter beschermd tegen krasvorming. Krassen in jouw lak kunnen al snel oplopen in prijs. Daarnaast hoef je jouw auto minder vaak te wassen, omdat het vuil niet snel aan je lak hecht. Als je jouw (nieuwe) auto goed wilt beschermen, is een keramische coating zeker te adviseren!

Ik wil mijn nieuwe autolak beschermen!

Wil je weten wat wij voor jouw auto kunnen betekenen? Neem gerust even contact met mij op via 06 10282906. Je kunt ook ons contactformulier invullen.

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring