Logo Lavis Detailing

Vliegroest verwijderen. Hoe doe je dat?

Image

Een auto waar je trots op bent, wil je natuurlijk koste wat het kost schoon houden. Het is dan ook vervelend als je vliegroest aantreft op je prachtige vierwieler. Dit dien je zo snel mogelijk te verwijderen. Maar vliegroest verwijderen, hoe gaat dat precies? Laten we eerst eens kijken wat vliegroest is en hoe het ontstaat

Wat is vliegroest?

Vliegroest is roest die ontstaat wanneer kleine metaaldeeltjes het oppervlak van in dit geval jouw auto aantasten. Het wordt ook wel oppervlakteroest genoemd. De metaaldeeltjes die deze roest veroorzaken komen meestal van de remschijven en remblokken, maar als je veel langs industriële gebieden of spoorwegen rijdt, kunnen dit ook de boosdoeners zijn. 

De deeltjes zijn vaak erg heet en branden in het oppervlak van je auto. Na een tijdje gaan de deeltjes roesten. Vliegroest is soms lastig te zien, maar je kunt het vaak ook goed voelen. Dit doe je door met je hand langs de lak te gaan. 

Ik voel inderdaad vliegroest, kan ik dit schoonmaken?

Je kunt maar beter gelijk de schoonmaakspullen uit de kast halen, want vliegroest dient zo snel mogelijk verwijderd te worden. Als de deeltjes niet snel vakkundig worden verwijderd, dan dringen ze dieper het oppervlak in en wordt dan schade alleen maar groter. 

Voor de schoonmaak moet er goed worden gekeken of de deeltjes in de lak zitten, of dat ze al verder in het oppervlak zijn getrokken. Mocht dit namelijk het geval zijn, moet er een andere aanpak worden gehanteerd. 

Hoe kan ik vliegroest verwijderen?

Er zijn een aantal manieren waarop je vliegroest kunt verwijderen. Dit kan met een vliegroestverwijderaar. Dit is een speciaal product met sterke zuren. Het is dus belangrijk dat je hier voorzichtig mee werkt, anders kan dit nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. 

Wat als de roest té hardnekkig is?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je de roest te laat ontdekt en dat deze dusdanig diep in het oppervlak van je auto is getrokken, dat een vliegroestverwijderaar geen effect meer heeft. Dan is het verstandig om je autolak een flinke opknapbeurt te geven. 

Autodetailing doet de trick!

Krijg je de vliegroest zelf niet meer weg? Dan is autodetailing een goede oplossing. Hierbij wordt jouw auto grondig gereinigd en worden lak en schade hersteld. Afhankelijk van het pakket dat je bij ons kiest, lappen wij jouw auto tot in detail op. 

Tijdens het auto detailen wordt de hardnekkige vliegroest dus ook verwijderd. Dit doen wij op een professionele en vakkundige manier, zodat jouw auto als nieuw bij ons vandaan komt. 

Klinkt goed, waar kan ik de dienstverlening bekijken?

Op onze website kun je onze pakketten bekijken. Hier vind je een basis en een deluxe pakket. Op basis van jouw wensen, kun je bepalen welke het beste bij jou past. Bekijk ze hier. Heb je verdere vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring