Logo Lavis Detailing

Velgen schoonmaken: Hoe kom je van die vieze velgen af? 

Tips voor het Reinigen van Autovelgen

Image

Als je een mooie set lichtmetalen velgen onder je auto hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed tot zijn recht komen. Dit doe je door je velgen regelmatig schoon te maken. Velgen schoonmaken kun je vaak gemakkelijk zelf doen en je auto ziet er een stuk beter uit!

In dit artikel geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen bij de schoonmaak. Hoe doe je dit veilig en welke middelen kun je hiervoor gebruiken? 

Velgen schoonmaken zul je regelmatig moeten doen

In tegenstelling tot de lak en het interieur van je auto, hebben velgen vaker onderhoud nodig. Het zijn kwetsbare objecten die door een stoeprandje of andere hindernis al schade kunnen oplopen. Ook een vies wegdek, onverharde wegen en de remschijven zijn bekende boosdoeners. 

Als je jouw velgen regelmatige schoonmaakt, dan is de schoonmaak vaak makkelijker. Het vuil heeft namelijk minder tijd gehad om zich te hechten aan de velg. Als je langer wacht met schoonmaken, is dit vaak lastiger omdat het vuil hardnekkiger is en zich goed heeft kunnen hechten aan de velg. 

Oke, maar waar begin ik?

Goede vraag! Een goede voorbereiding is van cruciaal belang. Je wilt natuurlijk geen onnodige fouten maken. Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar het weerbeeld. Velgen schoonmaken gaat namelijk het beste tijdens een koele bewolkte dag. Velgen maak je ook nooit schoon in het zonlicht. 

Doe je dit wel, dan zullen je velgen te snel drogen en ontstaan er lelijke vlekken. Je zou de schoonmaak ook kunnen doen in een koele loods. Daarnaast is het verstandig om een lijst te maken met de benodigdheden: 

  • Een hogedrukspuit;
  • Een emmer met schoon water;
  • Een kwalitatieve velgenborstel;
  • Een kwalitatief reinigingsproduct voor autovelgen;
  • Een droogdoek.

Hoe ga ik vervolgens te werk?

Oké, je hebt de juiste locatie gevonden en je schoonmaakspullen erbij gepakt, hoe ga je nu te werk? We zullen je het hieronder uitleggen:

1. Begin altijd met water

Begin altijd met water. Hiermee verwijder je het hardnekkigste vuil. Dit kun je gemakkelijk doen met de hogedrukspuit. Houd deze niet té dicht bij de velg, want dan kan er schade ontstaan. Als je gelijk met een doek gaat werken, dan kan het hardnekkige vuil zorgen voor krassen. 

2. Verwijder vervolgens de remstof

Als je remt slijten de remschijven, daardoor ontstaat remstof. Remstof is een zwart laagje dat ontstaat op de velgen. Dit is hardnekkig vuil dat verwijderd dient te worden met een goede velgenreiniger. 

3. Verder werken met de hand

Als je het hardnekkige vuil zoals zand en de remstof hebt verwijderd, kun je verder werken met de hand. Dit doe je met een schone doek, velgenborstel water en velgenshampoo. Gebruik veel water zodat het vuil goed wegspoelt.

Belangrijk: Gebruik nooit dezelfde doek om vervolgens de lak schoon te maken. Deze bevat namelijk vuil en dit kan zorgen voor lelijke krassen. 

Lavis Detailing helpt graag

Bij Lavis Detailing vinden we een schone auto natuurlijk erg belangrijk. We helpen je dan ook graag bij de schoonmaak met onze reinigingsproducten. In onze shop vind je doeken, velgenborstels en velgenshampoo, zodat ook jouw velgen glimmen als nooit tevoren. 

Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Die vind je hier. 

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring