Logo Lavis Detailing

Jouw auto laten coaten: dit zijn de voordelen!

Ontdek voordelen van auto coaten

Image

In de wereld van autodetailing is coating een term die je vaak tegenkomt. Maar wat betekent het precies om je auto te laten coaten? En nog belangrijker, wat zijn de voordelen ervan?Een coating, zoals een keramische coating, is een chemisch product dat je kunt aanbrengen op de buitenkant van je auto om het een extra laag bescherming te bieden. Het is niet zomaar een visuele behandeling, maar een investering in de levensduur en kwaliteit van je auto.In dit artikel duiken we dieper in het concept van auto coating en belichten we de vele voordelen ervan. Of je nu een autoliefhebber bent die je voertuig er op zijn best uit wilt laten zien, of iemand die de verkoopwaarde van je auto wilt verhogen, auto coating kan de oplossing zijn die je zoekt. Lees verder om te ontdekken waarom je over zou moeten gaan op auto coating, en waarom Lavis Detailing de ideale partner is voor deze service.

Wat is coaten?

Auto coating is een specifieke vorm van auto detailing waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op de buitenkant van je auto. Deze coating fungeert als een soort schild dat je autolak beschermt tegen allerlei externe factoren die schade kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan UV-straling, vuil, vogelpoep, zure regen en andere verontreinigingen.Er zijn verschillende soorten coatings, maar een van de meest populaire is de keramische coating. Keramische coatings zijn vervaardigd met nanotechnologie en vormen een ongelooflijk duurzame en waterafstotende laag. Ze zijn zo effectief dat ze soms ook wel ‘vloeibaar glas’ worden genoemd. Deze coatings zijn zeer bestendig tegen hitte, krassen, chemicaliën en UV-straling, waardoor ze een uitstekende bescherming bieden.Het proces van het aanbrengen van een auto coating is nauwkeurig en vereist vakmanschap. De auto moet eerst grondig worden gereinigd en voorbereid, inclusief eventuele nodige verfcorrecties, voordat de coating kan worden aangebracht. De coating zelf moet zorgvuldig worden aangebracht en mag niet in contact komen met vocht of vuil tijdens het uitharden. Dit is een taak die het beste kan worden overgelaten aan professionals zoals Lavis Detailing. Wij hebben de ervaring en expertise om de klus perfect uit te voeren.

De voordelen van auto coating

Het laten coaten van je auto brengt een aantal significante voordelen met zich mee:

  • Bescherming: Een auto coating vormt een krachtige barrière tegen allerlei externe factoren die je autolak kunnen beschadigen, zoals UV-straling, chemicaliën, vogelpoep, zure regen, en zelfs lichte krassen.
  • Duurzaamheid: In tegenstelling tot reguliere wax- en sealantproducten, die om de paar maanden moeten worden aangebracht, kan een kwalitatieve coating zoals een keramische coating jarenlang meegaan met de juiste zorg.
  • Glans en uitstraling: Een coating kan de glans en diepte van je autolak verbeteren, waardoor je auto er op zijn best uitziet. Het zorgt voor een ‘nat-look’ effect dat je auto echt laat opvallen.
  • Makkelijk schoon te maken: Dankzij de hydrofobe eigenschappen van een auto coating, stoot je auto water en vuil af, waardoor het veel makkelijker wordt om schoon te maken.
  • Waardebehoud: Door je auto te beschermen en er op zijn best uit te laten zien, helpt een coating om de waarde van je auto te behouden, wat vooral handig kan zijn als je van plan bent om je auto in de toekomst te verkopen.

De voordelen van auto coating zijn duidelijk. Het is een investering die de gezondheid, het uiterlijk en de waarde van je auto aanzienlijk kan verbeteren. Bij Lavis Detailing hebben we de expertise en de kennis om deze service op het hoogste niveau te bieden.

Wat kost een auto coating?

De kosten voor een auto coating kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van je auto, de staat van je lak, en het specifieke type coating dat je kiest. Aangezien coating een gespecialiseerde service is die nauwkeurige voorbereiding en applicatie vereist, is het geen investering die je lichtvaardig moet maken. Het is belangrijk om te begrijpen dat je niet alleen betaalt voor de producten, maar ook voor de kennis, ervaring en professionaliteit van de technici die de coating aanbrengen. Bij Lavis Detailing kunnen we je een offerte op maat bieden, gebaseerd op je specifieke behoeften en wensen.

Waarom kiezen voor auto coating bij Lavis Detailing?

Bij Lavis Detailing begrijpen we hoeveel je auto voor jou betekent. We weten dat elke auto uniek is en dat elke eigenaar bepaalde verwachtingen en doelen heeft. Daarom zetten we ons in om je auto de zorg en aandacht te geven die hij verdient, met een op maat gemaakte service die aansluit bij je behoeften.Ons ervaren en professionele team is gespecialiseerd in het aanbrengen van hoogwaardige coatings die je auto beschermen, verbeteren en verfraaien. We gebruiken de nieuwste technieken en topkwaliteit producten om ervoor te zorgen dat je auto de best mogelijke behandeling krijgt.Daarnaast beschikken wij over onze eigen Titancoatings. Dit is een coating van een rubberen membraan. Dit is niet het enige verschil met een klassieke coating. Het verschil tussen een keramische coating en Titancoatings zit namelijk ook in de dikte. Titancoatings zij namelijk wel 10 keer zo dik dan keramische coatings. Daarnaast is deze coating beter beschermd tegen chemische stoffen.Bij Lavis Detailing hebben wij het alleenrecht op Titancoatings. Dit vind je dus nergens anders! De coating is zelfhelend en de auto is ontzettend eenvoudig schoon te maken na het aanbrengen van de coating. Daarnaast staat deze coating bekend om zijn intense beading!Wacht niet tot de elementen hun tol eisen van je autolak. Geef je auto de bescherming die hij verdient en geniet van de vele voordelen die een professionele auto coating te bieden heeft. Neem vandaag nog contact op met Lavis Detailing om een afspraak te maken voor onze coating service. Wij zorgen ervoor dat je auto er beter uitziet en langer meegaat dan ooit tevoren.

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring