Logo Lavis Detailing

Auto laten wassen

Auto laten wassen voor een betere uitstraling en veiligheid.

Image

Als je een auto hebt, is de kans vrij groot dat je deze dagelijks gebruikt. Je rijdt er mee naar je werk, je haalt er de boodschappen mee in huis en je brengt er de kleine mee naar school. Doordat je jouw auto vaak gebruikt, is het onvermijdelijk dat deze na verloop van tijd vies wordt. Van een vieze auto word je natuurlijk niet vrolijk. Je auto laten wassen zorgt er dan voor dat je weer representatief de straat door kunt rijden.

Hoe vaak moet je eigenlijk je auto wassen? Waarom is het zo belangrijk? We leggen je ook graag uit hoe je het beste jouw auto kunt wassen.  

Waarom je regelmatig je auto moet wassen

Er zijn tal van redenen waarom je jouw auto regelmatig dient te wassen. Allereerst ziet een schone auto er uiteraard een stuk beter uit. Door in een schone auto rond te rijden kom je simpelweg een stuk beter voor de dag. Daarnaast speelt veiligheid ook een rol. Doordat de meeste moderne auto’s tegenwoordig zijn uitgerust met verschillende sensoren die samenwerken met rijhulpsystemen, is het verstandig deze schoon te houden.

Naast de twee bovengenoemde redenen is levensduur natuurlijk ook niet onbelangrijk. Door je auto regelmatig een grondige wasbeurt te geven, verleng je de levensduur. Vuil en andere viezigheden die lang op je auto zitten, kunnen namelijk voor schade zorgen.

Hoe vaak moet ik mijn auto wassen?

Hoe vaak moet je jouw auto dan precies wassen? Dat is helaas moeilijk te beantwoorden, aangezien dit afhangt van enkele factoren. Enkele factoren kunnen zijn:

  • De gebruiksintensiteit van je auto;
  • Weersomstandigheden;
  • De wegen/landschap waar je voornamelijk op rijdt.

Het wordt gemiddeld gezien aangeraden om je auto één a twee keer per maand te wassen. 

Is een wasstraat goed voor mijn auto?

Een vraag die wij ook vaak tegenkomen is: “is een wasstraat goed voor mijn auto?”. Een wasstraat is ideaal als je jouw auto snel wilt voorzien van een schoonmaak. Jij blijft lekker zitten en de machines doen het werk. 

Er zijn echter wasstraten die gebruik maken van hardnekkige schoonmaakmiddelen en stugge borstels die je lak kunnen beschadigen. Ook kan het voorkomen dat de borstels van wasstraten vuil vasthouden die jouw auto weer kunnen beschadigen. Een wasstraat kan dus zeker helpen, maar ga bij voorkeur naar de modernere.

Zelf je auto wassen

Hoewel de meeste mensen (55%) gebruik maken van een wasbox of wasstraat, kun je natuurlijk ook zelf je auto onder handen nemen. Het voordeel van zelf wassen is dat je vaak wat grondiger kunt schoonmaken. Een wasstraat kan niet alle plekken schoonmaken en als je zelf op de knieën gaat, kun je ook de specifiekere plekken reinigen. Als je zelf je auto gaat wassen houd dan rekening met de volgende zaken: 

  • Gebruik een andere spons of doek bij het schoonmaken van je velgen;
  • Werk niet in de volle zon;
  • Laat je auto eerst goed drogen voor je hem in bijvoorbeeld de garage zet of ermee gaat rijden;
  • Gebruik geen hardnekkige reinigingsmiddelen, maar een hoogwaardig reinigingsmiddel;
  • Was niet met heet water, maar met lauw water.

Exterieur detailing

Je auto zelf wassen is leuk, maar je zult waarschijnlijk niet hetzelfde gevoel bereiken toen je jouw auto uit de garage had opgehaald. Wil je jouw auto weer als nieuw? Dan is exterieur detailing dé manier. Hierbij reinigen, poetsen en perfectioneren wij jouw auto tot in de kleinste details. Wij nemen de tijd voor een uitgebreide reiniging en gebruiken uitsluitend de juiste machines en producten om de kwaliteit te waarborgen. 

Ja, dat lijkt mij wel wat! 

Lijkt exterieur detailing jou wel wat? Dan ben je bij Lavis Detailing aan het juiste adres! Wij gaan voor het perfecte eindresultaat van iedere auto en kunnen niet wachten om aan die van jou te beginnen. We bieden verschillende pakketten aan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het formulier op onze website. 

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring