Logo Lavis Detailing

Auto laten polijsten. Is dit wat voor jou?

Auto polijsten voor een glanzende lak!

Je auto laten polijsten. Is dit wat voor jou, of totaal niet de moeite waard? Wellicht heb je een auto waarmee je al heel wat kilometers hebt gereden. Je gaat er elke week mee naar kantoor en in de weekenden ga je er lekker mee op uit. Tijdens deze ritjes kan de lak van je auto beschadigen. Er kunnen kleine krasjes ontstaan en de lak kan dof worden.

Ook kunnen er tijdens het wassen van je auto lelijke kringen in de lak ontstaan. Deze worden vaak veroorzaakt door wasborstels. Je auto laten polijsten zorgt ervoor dat de krassen verdwijnen en dat je auto er weer als nieuw uitziet. 

Wat is polijsten precies? 

Wat houdt polijsten precies in? Bij polijsten wordt er een heel dun laagje van de lak verwijderd. Hierdoor worden krasjes en andere beschadigingen weggeslepen en wordt de lak weer glad. Hierdoor zullen doffe plekken ook verdwijnen. 

Verwijdert polijsten alle krassen en beschadigingen?

Verwijdert polijsten dan alle krassen en beschadigingen aan je auto. Nee, dat helaas niet. Diepere krassen zullen niet door alleen polijsten verdwijnen. Hier zijn verdere hersteltechnieken voor nodig. 

Hoe weet ik of de krasjes in mijn lak te diep zijn om te polijsten?

Diepe krassen kunnen dus door alleen polijsten niet worden verwijderd. Maar hoe kom je er achter of de krassen in je lak te diep zijn? Dat kun je gemakkelijk zelf bekijken. Zoek de kras waarover je twijfelt en maak deze voorzichtig nat met je vinger. Als de kras zichtbaar blijft dan is dit een diepe kras. Verdwijnt de kras even, dan is het een ondiepe kras en kan dit worden behandeld door te polijsten. 

Hoe gaat polijsten in zijn werk?

Polijsten wordt gedaan met een polijstmachine en polijstschijven. Op deze schijven wordt polijstpasta aangebracht. Deze pasta heb je in verschillende grofheden. Ook de polijstschijven heb je in verschillende grofheden en materialen. Door te polijsten wordt een oppervlakte glad en glanzend gemaakt. 

Wanneer laat je je auto polijsten?

Waaraan kun je zien dat je auto een polijstbeurt nodig heeft? Dat kun je onder andere zien aan de volgende kenmerken: 

  • Krasjes en lichte beschadigingen in de lak;
  • Kringen en doffe plekken in de lak;
  • Vlekken van vogelpoep en insecten.

Je auto laten polijsten door de professionals?

Herken jij één van deze kenmerken en wil je jouw auto laten polijsten door de professionals? Dan ben jij bij Lavis Detailing aan het juiste adres! Wij staan voor je klaar en helpen je graag bij het polijsten van je auto. Zie jij dit wel zitten? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier, of bel naar: 06-10282906

 Beoordeeld met 5 sterren uit 30+ reviews

PLAN EEN INTAKE

Maak vandaag nog een afspraak en geniet van een als nieuwe auto

© 2024 Lavis Detailing. Maatwerk ontwikkeling door Fulldev

Kvk. 75337231 | algemene voorwaarden | disclaimer | privacyverklaring